Omega 3-6-9     130

    

Omega 3-6-9 - to kompozycja trzech nienasyconych kwasów tłuszczowych.

- omega 3 (kwasu alfa linolenowego), 

- omega 6 (kwasu linolowego) 

- omega 9 (kwasu oleinowego), pochodzenia roślinnego. 


Omega 3-6-9 wspomaga pracę serca i mózgu, chroni przed miażdżycą, przeciwdziała otyłości, wzmacnia odporność organizmu.

Dzięki doskonałej kompozycji kwasów omegowych i odpowiedzniej proporcji Omega 3 do omega 6 (zalecana proporcja to 4:1), suplement ten zapewnia profilaktykę zabezpieczenia układu krążenia przed miażdżycą, chorobami nadciśnienia i  chorobami serca.

Nienasycone Kwasy tłuszczowe omega 3 obniżają poziom LDL (złego cholesterolu) i trójglicerydów, a podwyższają poziom HDL (dobrego cholesterolu), zmniejszają krzepliwość krwi, co wpływa korzystnie na pracę serca i układu krążenia. 

Kwasy omega odpowiadają za prawidłowy rozwój mózgu i pomagają w problemach emocjonalnych i depresjach.
Według badań Instytutu Żywienia i Żywności spożycie omega 3 powinno wynosić 1-2 g / dobę, a w działaniu leczniczym antydepresyjnym nawet do 2-3 g / dobę.

Suplement nie jest lekiem, nie służy do diagnozowania ani leczenia. Może być pomocny w profilaktyce i wspomaganiu organizmu. Przed zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem.

Dawkowanie: 3 razy dziennie po 1 kapsułce. Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu dnia.    

    

Olej z ziaren Perilla - pachnotki zwyczajnej jest źródłem kwasów tłuszczowych omega 3, 6, 9, fitochemikaliów i aminokwasów. Ze względu na swoje roślinne pochodzenie zanotowano bardzo dobre wchłanianie w organizmie człowieka.

Omega 3-6-9 wspiera pracę serca i mózgu, chroni przed miażdżycą, przeciwdziała otyłości, wzmacnia odporność organizmu. Dzięki doskonałej kompozycji kwasów omegowych i odpowiedniej proporcji omega 3 do omega 6 (zalecana proporcja to 4:1), suplement ten zapewnia profilaktykę zabezpieczenia układu krążenia przed miażdżycą i chorobami nadciśnienia, chorobami serca.

Jedne z badań wykazały, iż spożycie tego typu kwasów tłuszczowych redukuje o 70% występowanie ponownych zawałów serca.

  Nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3-6-9 obniżają poziom LDL (złego cholesterolu) i trójglicerydów, a podwyższają poziom HDK (dobrego cholesterolu), zmniejszają krzepliwość krwi, co wpływa korzystnie na pracę serca i układu krążenia. Kwasy omega 3-6-9 odpowiadają za prawidłowy rozwój mózgu i pomagają w problemach emocjonalnych i depresjach. Według badań Instytutu Żywienia i Żywności spożycie omega 3 powinno wynosić 1-2 g/dobę,                a w działaniu leczniczym, antydepresyjnym nawet 2-3 g/dobę.

  Nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3-6-9 odgrywają ważną rolę jako składniki budowy membran komórek, w celu wymiany składników odżywczych, tlenu, wody oraz wydalania resztek przemiany materii. Dzięki temu umożliwiają prawidłową pracę komórek naszego organizmu, dobre ich odżywianie i oczyszczanie.

Kwasy omega 3,6,9 oprócz pochodzenia roślinnego bogato występują w tłustych rybach morskich (łosoś, tuńczyk, pstrąg tęczowy, śledź, makrela).