Omega
3-6-9 130
zł
Omega 3-6-9 - to
kompozycja trzech nienasyconych kwasów tłuszczowych.
- omega 3 (kwasu
alfa linolenowego),
-
omega 6 (kwasu linolowego)
-
omega 9 (kwasu oleinowego), pochodzenia roślinnego.
Omega 3-6-9 wspomaga pracę serca i mózgu, chroni
przed miażdżycą, przeciwdziała otyłości,
wzmacnia odporność organizmu.
Dzięki
doskonałej kompozycji kwasów omegowych i odpowiedzniej
proporcji Omega 3 do omega 6 (zalecana proporcja to 4:1),
suplement ten zapewnia profilaktykę zabezpieczenia układu
krążenia przed miażdżycą, chorobami
nadciśnienia i chorobami serca.
Nienasycone
Kwasy tłuszczowe omega 3 obniżają poziom LDL
(złego cholesterolu) i trójglicerydów, a podwyższają
poziom HDL (dobrego cholesterolu), zmniejszają
krzepliwość krwi, co wpływa korzystnie na pracę
serca i układu krążenia.
Kwasy
omega odpowiadają za prawidłowy rozwój mózgu i
pomagają w problemach emocjonalnych i depresjach.
Według badań Instytutu Żywienia i Żywności
spożycie omega 3 powinno wynosić 1-2 g / dobę, a
w działaniu leczniczym antydepresyjnym nawet do 2-3 g / dobę.
Suplement nie jest lekiem, nie służy do diagnozowania
ani leczenia. Może być pomocny w profilaktyce i
wspomaganiu organizmu. Przed zastosowaniem skonsultuj się z
lekarzem.
Dawkowanie: 3 razy dziennie po 1 kapsułce. Nie należy
przekraczać zalecanej do spożycia porcji w ciągu
dnia.
Olej
z ziaren Perilla
- pachnotki zwyczajnej jest źródłem kwasów tłuszczowych
omega 3, 6, 9, fitochemikaliów i aminokwasów. Ze względu
na swoje roślinne pochodzenie zanotowano bardzo dobre wchłanianie
w organizmie człowieka.
Omega
3-6-9
wspiera pracę serca i mózgu, chroni przed miażdżycą,
przeciwdziała otyłości, wzmacnia odporność
organizmu. Dzięki doskonałej kompozycji kwasów
omegowych i odpowiedniej proporcji omega 3 do omega 6 (zalecana
proporcja to 4:1), suplement ten zapewnia profilaktykę
zabezpieczenia układu krążenia przed miażdżycą
i chorobami nadciśnienia, chorobami serca.
Jedne z badań
wykazały, iż spożycie tego typu kwasów tłuszczowych
redukuje
o 70% występowanie
ponownych zawałów serca.
Nienasycone
kwasy tłuszczowe omega 3-6-9
obniżają poziom LDL (złego cholesterolu) i trójglicerydów,
a podwyższają poziom HDK (dobrego cholesterolu),
zmniejszają krzepliwość krwi, co wpływa
korzystnie na pracę serca i układu krążenia.
Kwasy omega 3-6-9 odpowiadają za prawidłowy rozwój mózgu
i pomagają w problemach emocjonalnych i depresjach. Według
badań Instytutu Żywienia i Żywności spożycie
omega 3 powinno wynosić 1-2 g/dobę,
a w działaniu leczniczym, antydepresyjnym nawet 2-3 g/dobę.
Nienasycone
kwasy tłuszczowe omega 3-6-9
odgrywają ważną rolę jako składniki
budowy
membran komórek, w celu wymiany składników odżywczych,
tlenu, wody oraz wydalania resztek przemiany materii. Dzięki
temu umożliwiają prawidłową pracę komórek
naszego organizmu, dobre ich odżywianie i oczyszczanie.
Kwasy omega 3,6,9 oprócz pochodzenia roślinnego
bogato występują w tłustych rybach morskich (łosoś,
tuńczyk, pstrąg tęczowy, śledź, makrela).
|